joi, 15 iulie 2010

SLC Punk

Mai cunosc pe cineva care a scris despre filmul asta, insa mi-a placut super mult si nu pot sa ma abtin. Cand traiesc intr-o lume in care termenul de poser sau pe la noi pokemon, deja nu mai este cunoscut, pentru ca majoritatea sunt asa, si unde toti vor doar sa impresioneze pe cei din jur, un film ca acesta iti arata ca au existat si alte vremuri, cand chiar te luptai pentru ideile tale, chit ca acestea erau niste clisee precum au fost de-a lungul timpului miscarea hippie, punk etc.

Citez, oamenii din ziua de azi...la o varsta de 20 de ani, ce au crescut cu muzica house si minimal, nu au cum sa inteleaga acest curent si nici altul care si-a pus amprenta in istorie. In fine, ce vreau sa spun e ca acest film merita vazut, insa nu de majoritate, de cei care au apucat, sau cel putin au idee despre ce a fost in anii aceia si inteleg ceea ce pentru unii era doar trend atunci, iar pentru altii era ideologie, pentru care ar fi facut si crima.

Ce mi-a placut cel mai mult in acest film este ideea de poser, acea persoana care tot ce face, face pentru ca e la moda, nu pentru ca asa simte, nu pentru ca asa e el, doar pentru ca asa i se pare lui ca ar impresiona pe ceilalti. Un citat din Johnny Rotten, solistul trupei Sex Pistols, trupa care a dat start curentului punk si care pentru multi nu este altceva decat religie, ar fi urmatorul:"I don't want to impress anybody, but myself." In zilele noastre, si anume in Romania, foarte rar mai intalnim asa ceva, ceea ce scoate in fata ideea de poser.

Niciun comentariu: